Барселона търси заместник на полузащитника Серхио Бускетс, съобщава „Diario Sport“. Старши треньорът Шави и спортното ръководство в продължение на няколко месеца разглеждат различни варианти и са подготвили списък с трима кандидати. В него попадат Мартин Субименди от Реал Сосиедад, Орелиен Чуамени от Монако и Рубен Невеш от Уувърхямптън.

Треньорският щаб на каталунците вярва, че за да се борят за трофеи през следващия сезон, съставът трябва да се подсили през летния трансферен прозорец и искат да разполагат с по двама играчи на всяка позиция.

Приоритет в селекцията ще бъде Субименди, който трябва да бъде опция за мястото на Бускетс. Основният проблем за клуба може да бъде, че договорът на 23-годишния испанец със Сосиедад е до лятото на 2025 година, а споразумението съдържа освобождаваща клауза от 60 милиона евро.

Чуамени също е харесван, но конкуренцията за него ще бъде много голяма, ако 22-годишният французин реши да напусне Монако през лятото. Реал Мадрид, ПСЖ и клубове от английската Висша лига са готови с оферти.

Невеш пък има желание да напусне английския Уулвърхямптън през лятото. Каталунците вече са направили запитване за бъдещето му. 25-годишния португалец иска да играе на „Камп Ноу“, а президентът Жоан Лапорта вече обсъди условията за евентуалния трансфер с агента му Жорже Мендеш.