Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че ръководството на клуба е постигнал принципна договорка с Андрес Иниеста за подновяването на неговия договор.

„Имаме принципна договорка с Иниеста и очакваме той да поднови своя договор с клуба в следващите седмици“, коментира Бартомеу в интервю за „Mundo Deportivo“.

„В следващите дни ни предстоят още допълнителни разговори, но ние искаме Иниеста да остане в отбора до края на своята кариера. Желанието на футболиста е същото“, добави президентът на Барселона.

„Идеята е договорът да бъде за неопределено време. Той ще се подновява година за година, за да може Иниеста да контролира всичко. От него ще зависи всичко. Андрес ще има последната дума относно това кога ще прекрати своята кариера или ще промени решението си“, продължи шефът на каталунците.

„Надяваме се Андрес да поднови своя договор с клуба скоро, но продължаваме разговорите. Андрес е футболист като Меси, който ще играе само в един отбор. Той е истински пример за децата от Ла Масия и за всички нови генерации.“

Шави критикува ръководството на Барселона за трансферната политика

„Няма проблем между хората от ръководството на клуба и футболистите. Отношенията между играчите, треньорите, директорите и президента са добри. Съгласен съм с Пике, че играчите и клубът трябва да вървят в една и съща посока. Трябва да бъдем обединени. Играчите, клубът и ръководните фактори трябва да вървим заедно по пътя, защото всички имаме еднакви цели – да постигнем успехи в края на сезона“, каза още Хосеп Мария Бартомеу. 

Ювентус изкушава Иниеста