Ръководствата на Барселона и Севиля са в напреднали преговори за трансфера на защитника Клеман Ленгле, съобщава „Sport“. През последните седмици представителите на двата клуба са провели редица срещи, на които са дискутирали възможността за трансфер на френския защитник на „Камп Ноу“. Скоро предстои нова среща между шефовете на двата клуба, между които има добра хармония на този етап.

Защитникът на Севиля Клеман Ленгле продължава да бъде една от основните трансферни цели на Барселона за следващия сезон, въпреки че в момента нито спортно-техническият щаб, нито бордът на директорите са взели окончателно решение относно неговото привличане.

Каталунците все още анализират ситуацията около френския защитник, който има освобождаваща клауза в договора със Севиля на стойност 30 милиона евро (от 1 юли тя се увеличава на 45 милиона).

Техническият секретар Роберт Фернандес и неговият сътрудник Урбано Ортега присъстваха на трибуните на „Рамон Санчес Писхуан“ на мача между Севиля и Реал Мадрид, за да видят на живо изявите на Ленгле.

В Барселона са решени да привлекат Ленгле независимо от това дали Самюел Умтити ще остане на „Камп Ноу“. Каталунците планират да дадат под наем в друг отбор Йери Мина, който ще трябва да натрупа повече опит в европейския футбол.

Според някои информации в испанската преса обаче, Барселона ще привлече Ленгле само при положение, че Умтити бъде продаден.

Основната трудност в трансфера на Ленгле на „Камп Ноу“ е, че той няма да има гарантирано титулярно място, ако Умтити остане в Барселона. При подобно стечение на обстоятелствата е малко вероятно 22-годишният французин да премине при каталунците.