Едни от най-големите съперници във футбола Барселона и Реал Мадрид си дават среща в контролна среща в САЩ. Проверката ще се играе в неделя в 06:00 часа българско време на „Аледжиант Стейдиъм” в Парадайс, Невада. Ел Класико може да гледате на живо по MAX Sport 3.

За шампиона на Европа това ще е първа лятна контрола. Тимът е на турне зад Океана от няколко дни. „Кралете” вече тренират в пълен състав, след като и Карим Бензема се присъедини към лагера на тима. Неофициален дебют се очаква да направят двете нови попълнение Антонио Рюдигер и Орелиен Чуамени.

В същото време Барселона вече изигра една контрола в САЩ. Каталунците разбиха с 6:0 Интер Маями. Головете вкараха шестима различни футболисти – Обамеянг, Фати, Рафиня, Гави, Депай и Дембеле.

С отбора вече е и треньорът Шави Ернандес, който имаше документални проблеми и не успя да замине заедно с отбора.

Ел Класико в неделя сутрин ще бъде е дебютът за Барселона на звездното ново попълнение на отбора Роберт Левандовски. Най-добрият футболист на ФИФА за последните две години дойде от Байерн Мюнхен за 45+5 млн. евро. Полякът изгледа от трибуните успеха над Интер Маями, но сега се очаква да играе поне едно полувреме.