Барселона и Лионел Меси са се разбрали за новия договор на играча и той ще бъде подписан до часове, твърди пресата в Испания. Настоящият контракт на аржентинеца изтича утре и от 1 юли той ще е свободен агент, ако не преподпише наистина с каталунците. Двете страни обаче са постигнали споразумение по всички параметри, като контрактът ще е за още 2 сезона.

Въпреки че има сериозни финансови проблеми, Барса все пак намери начини да освободи около 170 милиона евро от бюджета си, които трябва да са достатъчни за осигуряване за заплатите на Меси, както и на новите попълнения Серхио Агуеро, Мемфис Депай и Ерик Гарсия, които идват като свободни агенти, Барса досега е платила само 10 милиона на Бетис за Емерсон Роял.

Част от гореспомената сума ще дойде от раздялата с два трансферни провала. Първият е Филипе Коутиньо, който е на път да бъде продаден на Милан, като двата клуба са в напреднали преговори. Коутиньо взема по 12 милиона евро на месец в Барса и вероятно ще иска подобна заплата на „Сан Сиро“, където ще трябва да замести отишлия в Интер Хакан Чалханоглу.

За сигурен напускащ се смята и Миралем Пянич, който дойде само преди 12 месеца от Ювентус, но не успя да се пребори за титулярно място.

Според последните информации от Испания в Барса дори са започнали да обмислят вариант с продажбата на Антоан Гризман, чиято заплата тежи сериозно на бюджета. Френският национал е вече на 30 години и това лято е последният шанс на клуба да си избие част от дадените за него около 120 милиона евро.