Барселона се спря на изненадващ заместник на напусналия капитан Серхио Бускетс. Каталунците имаха намерение да се подсилят с Мартин Субименди от Реал Сосиедад или Йозуа Кимих от Байерн, но и двамата са прекалено скъпи. 

След това "блаугранас" се насочи към Даниел Парехо от Виляреал, но ветеранът отказа да напусне "жълтата подводница". 34-годишният футболист можеше да си тръгне от отбора до 30 юни със свободен трансфер, но не е бил убеден от Барселона да премине на "Камп Ноу". 

Така "лос кулес" са решили да стартират офанзива за Ориол Ромеу от Жирона. 31-годишният халф е продукт на Ла Масиа и сега се превърна в приоритетна цел за родния си клуб. Договорът на Ромеу е до лятото на 2025 година. 

Халфът беше в основната на доброто представяне на каталунския клуб през миналия сезон, което е накарало Шави Ернандес да го поиска в състава си. Смята се, че добрите отношения между Барселона и Жирона ще спомогнат за сделката, пише "Ас". 

Ромеу напусна Барселона през 2011 година, за да премине в Челси. Той не успя да се наложи при "сините" и беше даван под наем във Валенсия и Щутгарт, преди да бъде трансфериран в Саутхемптън. През миналото лято премина в Жирона. 

Халфът има освобождаваща клауза на стойност 5 млн. евро.