Отборът на Барселона иска да разтрогне договорите на Самюел Умтити и Миралем Пянич. Двамата не попадат в плановете на треньора Роналд Куман за следващия сезон и затова на тях, както и на много други от футболистите на „каталунците“, им се търсят нови отбори.

Друга причина за желанието на клуба да освободи толкова много играчи, е, за да редуцира бюджета си, за да има достатъчно средства за изплащането на заплати на Лионел Меси, с когото се очаква най-скоро да подпише нов договор, пише „Mundo Deportivo“. 

Както е известно, миналата седмица клубът разтрогна договора на Матеус Фернандес, като в същия ден „блаугранас“ са се свързали с Умтити и Пянич, за да ги информират, че и техните договори ще бъдат прекратени ако не им бъдат намерени нови отбори.

Напускането на двамата футболисти ще стабилизира бюджета на клуба, тъй като те взимат доста високи заплати. В началото на престоя си на „Камп Ноу“ Умтити  бе основен играч, но с течение на времето формата му спадна, причина за което са и контузиите, които го преследваха.

Според Diario Sport французинът не възнамерява да напуска Барселона, въпреки факта, че клубът го е уведомил с имейл за намерението си да прекрати договора. Настоящото споразумение на футболиста с „каталунците“ е до лятото на 2023 година, според което той печели 16 милиона евро годишно. Ако Барселона едностранно наруши настоящия договор, Умтити ще се обърне към ФИФА.

Що се отнася до Пянич, босненецът пристигна в клуба през миналото лято, но така и не успя да спечели доверието на Куман и затова игра малко през изминалия сезон. Той също не иска да разтрогва, като неговото желание е да изчака и да се опита да премине в друг клуб, дори под наем. Според различни източници, Ювентус, Интер и Пари Сен Жермен са проявили интерес към него, но така и не са се свързали с Барселона.