Барселона допусна второ поредно поражение след спечелената титла на Испания. Каталунците загубиха като гост с 1:3 от Валядолид, след като преди 4 дни загубиха и от Реал Сосиедад с 1:2, но на своя „Камп Ноу“.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

След само две минути игра датският бранител Андреас Кристенсен си заби автогол. Датчанинът се опита да избие с глава остро центриране, но насочи топката неспасяемо в мрежата на Марк-Андре Тер Стеген.

Каталунците веднага се опитаха да притиснат съперника, но отбраната на Валядолид се справи.

Играчите на Шави опитаха натиск, но вместо да го материализират, допуснаха нова грешка, която доведе до дузпа, реализирана от Кайл Ларин за 2:0. Тер Стеген не прецени добре свое излизане, след което пък Ерик Гарсия фаулира Ларин в наказателното.

На почивката Шави извърши цели три смени, една от които бе смяната на вратаря Тер Стеген.

Нищо обаче не спореше в играта на каталунците и те не успяваха да създадат голово положение. В 60-ата късметът бе с „блаугранас“, след като играчите на Валядолид удариха греда.

В 73-ата минута Гонсало Плата направи резултата 3:0. Тогава Гарсия покри засадата при пас към Ларин, който след това асистира за попадението на крилото. За втори път страничният стълб спаси Барса от пореден гол в 79-ата.

Чак в 84-ата Роберт Левандовски показа признаци на съживяване и вкара един гол за испанския шампион.