Отборът на Барселона е постигнал договорка с финтех компанията „Chiliz“ за нов спонсор на ръкава на фланелакта, съобщава „Mundo Deportivo“. Сделката все още не е обявена официално, но се очаква това да се случи в следващите часове.

Смята се, че сделката ще бъде с продължителност до лятото на 2022-а година и опция за допълнителен сезон.

„Chiliz“ е компания, която се занимава с технологии в света на спорта и е създател на платформите Fan Tokens и Socios.com, които вече са активно ползвани от феновете на клуба за връзка с тима и ръководството, дори и при взимането на важни решения. Двете страни започнаха партньорството си през февруари 2021-а година, когато подписаха първият си договор за партньорство, а сега то ще бъде разширено.

С тази сделка се очаква да бъде запълнена празнината, която бе оставена от „Beko“, които вече са спонсор единствено на тренировъчните екипи, за което плащат по около 9 милиона евро на сезон. Източници на изданието съобщават, че договорите между Барселона и „Chiliz“ са били подписани в четвъртък и петък, но официалното оповестяване е било отложено, за да не съвпадне с назначаването на Шави Ернандес за нов треньор на „каталунците“.