Спортно-техническият щаб на Барселона обмисля възможността да предостави нов шанс на Серхи Сампер да докаже, че заслужава да остане на „Камп Ноу“, съобщава „Mundo Deportivo“.

23-годишният футболист е бил информиран от ръководните фактори в клуба, че на този етап ще започне подготовка с отбора и не е изключено да попадне в състава на Ернесто Валверде за сезон 2018/19. За момента в Барселона не планират да се разделят с него.

През миналия сезон, Сампер имаше своите възможности при Ернесто Валверде. Халфът започна добре в предсезонната подготовка, но в крайна сметка бе преотстъпен в Лас Палмас. За голямо негово съжаление той получи тежка контузия и пропусна голяма част от сезона, заради което се завърна преждевременно в Барселона.

Договорът на Сампер с Барселона е до лятото на 2019 година, но в него има опция, която позволява на клуба да го удължи автоматично до 30 юни 2020 година.

През последните два сезона той игра под наем – първо в Гранада, а след това и в Лас Палмас. И в двата случая без късмет. В Гранада той трябваше да изживее най-лошия си сезон, с постоянни промени на треньорския пост. В Лас Палмас той започна редовно да играе, но получи много тежка контузия в левия глезен в началото на януари и това го извади до края на сезона.

В момента Серхи Сампер продължава активно да се възстановява, а целта му е да бъде на 100% готов за началото на подготовката на Барселона. Лятото ще бъде интензивно за полузащитника, който ще остане без време за почивка.