Барселона ще направи всичко възможно да задържи младия си талант Ламин Ямал, пише “Мундо Депортиво”.

Младокът записа дебюта си си за каталунците при победата с 4:0 над Бетис в предишния кръг.  Талантът влезе в 83-тата минута на мястото на Гави, с което се превърна в най-младия футболист в историята на Барселона,  който е записвал мач в Ла Лига - само на 15 години, 9 месеца и 16 дни.

Футболистът, който с марокански баща и майка от Екваториална Гвинея, е продукт на легендарната школа на каталунците “Ла Масия”. Той вече има мачове и за юношите на Испания и логично предизвика интереса на европейските грандове, сред които и големият съперник Реал Мадрид.

Наставникът на Барселона Шави също изрази оптимизма си, че клубът ще задържи младата си перла.

"С Ламин Ямал всичко върви добре, под контрол. Той е настроен да остане в Барселона. Аз съм спокоен.Той е много интелигентен и има потенциал за първия отбор”.

Очаква се контрактът на футболиста да бъде подписан това лято, когато Ламин Ямал навърши 16 години, тъй като преди да навърши тази възраст той не може да подпише професионален договор. Младият играч вече е представляван от суперагента Жорже Мендеш и идеята на Барселона е сделката да бъде сключена възможно най-скоро. Очаква се в договора на Ямал да има и сериозна клауза за откупуване.

Междувременно талантливият юноша на Барселона отново попадна в групата на каталунците за утрешното домакинство на  Осасуна.