Барселона ще бъде без последното си ново попълнение Паулиньо в дебютния първи мач от новия сезон в Ла Лига срещу Реал Бетис. Бразилският футболист не попадна в групата на старши треньора Ернесто Валверде за двубоя на „Камп Ноу“.

Добрата новина за Валверде е, че Жерар Пике премина успешно медицинските изследвания и ще бъде на линия за срещата. Той получи контузия в мача реванш за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид (0:2) на „Сантиаго Бернабеу“ и бе сменен принудително в началото на второто полувреме.

Контузените Андрес Иниеста и Луис Суарес също не попаднаха в състава за мача срещу Бетис.

Изненадващо в състава на Валверде се завръща Арда Туран, който до този момент не влизаше в плановете на треньора. Бъдещето на турския футболист остава изключително неясно. Той пропусна мача срещу Шапекоензе за трофея „Жоан Гампер“, както и двубоите срещу Реал Мадрид за Суперкупата на Испания.

Серхи Сампер, Мунир Ел Хадади, Марлон Сантос и Томас Вермален, които не влизат в плановете на Валверде за новия сезон също не попаднаха в групата.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Силесен, Серхи Роберто, Алеиш Видал, Нелсон Семедо, Хавиер Масчерано, Самюел Умтити, Жерар Пике, Жорди Алба, Лука Дин, Серхио Бускетс, Иван Ракитич, Денис Суарес, Андре Гомеш, Лионел Меси, Пако Алкасер, Арда Туран и Жерар Деулофеу.