Барселона продължава да проучва опциите за подсилване на халфовата си линия от лятото. След като каталунците се сдобиха на доста солена цена с младата надежда на Аякс Френки де Йонг, сега са се ориентирали и към друг полузащитник. 

Според вестник "Дейли Мейл", те са започнали преговори за привличането на Хуан Мата. Бившият испански национал, който скоро ще навърши 31 години, в момента защитава цветовете на Манчестър Юнайтед, но има договор само до лятото. 

От началото на месеца той може да преговаря като свободен агент с всеки заинтересован от него клуб и явно "блаугранас" са именно такъв. Първоначалният контакт е осъществен и се очаква развитие в близките седмици. 

Мата преговаряше и с "червените дяволи" за удължаването на контртакта си, но така и не може да се разбере с ръководството. Така по всичко изглежда, че ще напусне през лятото, още повече като се има предвид, че стана дълбока резерва в плановете на новия мениджър Оле Гунар Солскяер. 

Интерес към испанеца проявяват още Ювентус и Пари Сен Жермен, но при всички положения той ще избере испанския гранд, ако се стигне до раздяла с Юнайтед. Той получава по 140 хил. паунда седмично на "Олд Трафорд", а в Барса са готови да му предложат подобни пари, щом няма да плащат трансферна сума за него.