Каталунският вестник "Sport" разкри каква сума ще получи старши треньорът на Барселона Роналд Куман, ако бъде уволнен. Нидерландецът ще прибере неустойка в размер на 5,8 млн. евро за предсрочното прекратяване на контракта, както и още 7,2 млн. евро, на колкото възлиза годишното му възнаграждение. Това означава, че в случай на раздяла по желание на клуба, Барса ще трябва да плати на Куман общо 13 млн. евро. 

Разходите на каталунците обаче няма да свършат дотук. "Sport" твърди, че футболната федерация на Нидерландия също трябва да бъде компенсирана с 5 млн. евро, защото преди да застане начело на Барса, Куман имаше действащ договор като селекционер на "лалетата". 

Вчера специалистът е имал среща с президента на Барселона Жоан Лапорта. Двамата са се разбрали след две седмици да проведат нов разговор, на който окончателно ще стане ясно дали Куман ще продължи да води "лос кулес". 

Не е тайна, че Лапорта мечтае да върне на "Камп Ноу" Джосеп Гуардиола. На този етап обаче няма изгледи това да се случи. Медиите в Англия са убедени, че Пеп ще продължи да ръководи Манчестър Сити, независимо от изхода на финала в Шампионската лига срещу Челси. Надеждата на Лапорта е да привлече Гуардиола следващото лято, преди вероятно последния сезон на Лионел Меси в клуба.