Испанският гранд Барселона има възможност да покори поредния връх в собствената си история. Каталунците са напът да реализират най-добрия старт в испанската Ла Лига, но разбира се при няколко условия.  

Основната цел, която стои пред възпитаниците на Ернесто Валверде е да запишат победа в днешния мач срещу Хетафе от 4-ия кръг на Примера дивисион от 17:15 часа. До момента „блаугранас” се представят повече от убедително в първенството, като имат пълен актив от точки (9) след успехи над Бетис, Алавес и Еспаньол.

Валверде за недосегаемите Меси и Суарес

По това отношение вечният им съперник Реал Мадрид се спъна на два пъти от началото на сезона, записвайки само една победа над Депортиво с 3:0 и две равенства с Валенсия (2:2) и Леванте (1:1). Грешните стъпки им отредиха временното осмо място в класирането с 5 точки.

Освен задължителна победа, каталунците трябва да нанижат поне 3 гола във вратата на домакините. От началото на кампанията играчите на Барселона са вкарали общо 9 или с 3 по-малко от най-силния си старт, регистриран при ерата „Луис Енрике”. През сезон 2014/15 каталунците започнаха с 4 победи (12 точки), в които реализираха 11 попадения.  

Тер Стеген подгони рекорд на Браво

От друга страна съперникът, пред който ще се изправят каталунците, в никакъв случай не би трябвало да е проблем. Те са спечелили 7 от последните 9 срещи помежду им, а също така не са получавали гол на „Колисеум Алфонсо Перес” вече 345 минути. С оглед доброто представяне на Марк-Андре Тер Стеген от началото на сезона, той има всички шансове да опази мрежата си чиста поне още един мач.

Единствен проблем при осъществяването на заветната цел би била умората на играчите след тежкия мач срещу Ювентус от груповата фаза на Шампионската лига във вторник, в който каталунците записаха категоричен успех с 3:0. Валверде обаче не смята да ги щади изобщо и всички, които се изправиха срещу „бианконерите” по-рано тази седмица, отново попаднаха в групата за днешния двубой.

Треньорът на Барса остава критичен към определена група играчи

Наставникът на каталунците едва ли ще пести силите на най-голямата си звезда Лионел Меси. Аржентинецът бе във върхова форма срещу Юве и на практика се подигра със защитата на „бианконерите”. Освен това в игра може би ще се появят Луис Суарес и новото попълнение Усман Дембеле, тъй като новото нападателно каталунско трио има нужда да бъде добре оттренирано.

В защита най-вероятно Валверде ще внесе няколко промени, като се очаква Андрес Иниеста, Нелсон Семедо, Жерар Пике, Жорди Алба и Иван Ракитич да останат на резервната скамейка.