Финалът за Купата на Краля между Барселона и Алавес ще се играе най-вероятно в Мадрид. Поне това става ясно от поредицата откази къде да се проведе последната битка от втория по важност турнир в Испания. 

Първият вариант беше да се състои на "Сантяго Бернабеу", но лично президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес отказа такава възможност. Причината не е обаче в отношенията между двата колоса на испанския футбол, а ремонт. 

"Финалът за Купата на Краля няма да се играе на нашия стадион, просто защото сме насрочили ремонтни дейности за дните след последното ни домакинство. Просто няма за кога да ги преместим. Други причини за отказа ни няма", сподели Перес. 

От Алавес поискаха битката да се състои на "Сан Мамес" в Билбао, който е най-близкият до Виктория голям стадион. Но баските отказаха такава възможност, защото там ще има концерт на "Guns 'n Roses" в дните около двубоя. Така последната опция остава "Висенте Калдерон" в Мадрид. 

Още повече, че това ще е последният мач, който някога ще се играе на съоръжението, тъй като Атлетико Мадрид се мести на новия си стадион от следващия сезон. Засега от отборите няма индикации да са несъгласни с такъв вариант.