Барселона претърпя огромен срам, профуквайки аванс от 3:0 срещу Селта Виго, за да може двата тима да завършат при резултат 3:3 в пореден двубой от съботната програма на 13-тия кръг на Ла Лига. Ансу Фати беше точен за гостите още в 5-та минута. Серхио Бускетс удвои аванса в 18-та минута. 16 минути по-късно Мемфис Депай също вкара. Яго Аспас върна един гол за домакините в началото на втората част. Нолито направи последните 15 минути на мача много интересни, а Яго Аспас буквално смълча гостите секунди преди финалния съдийски сигнал. 

17 снимки

Двубоят започна двуостро, като Барса успя да вкара още в 5-та минута, с първата си атака в мача. Жорди Алба изведе Ансу Фати, който се справи с вратаря Дитуро, за да даде ранен аванс на гостите. 

"Блаугранас" продължиха да са доминантния тим на терена и в 18-та минута те стигнаха до втори гол. След продължителна атака Серхио Бускетс откри пространство на границата на наказателното поле и стреля прецизно, преодолявайки Дитуро за 2:0. 

Докато домакините отчаяно се опитваха да се върнат в мача, Барса успя да се възползва от поредната пробойна в защитата им и да стигне до класически аванс. След нова асистенция на Жорди Алба Мемфис Депай се оказа на точното място, за да направи резултата 3:0. 

Съвсем малко не достигна на Фати да довърши съперника с четвърто попадение в 38-ата, но шутът му излезе в аут. Точно преди паузата обаче талантливият нападател получи нова травма, заради която беше заменен. Вероятно става дума за разтежение.

В първите минути на второто полувреме домакините започнаха със силен натиск и стигнаха до попадение. След атака по фланга и опасно центриране, Яго Аспас се оказа най-съобразителен и успя да преодолее Тер Стеген за 1:3. 

В следващите минути Селта продължи  да е по-активният тим и в 69-та минута домакините си помислиха, че са върнали още един гол. Нолито отбеляза хубав гол, който обаче беше отменен заради игра с ръка. 

Само 5 минути по-късно обаче домакините успяха да заплетат сценария още малко на "Байладос". Нолито се възползва от асистенция на Франко Черви, а в този случая нямаше и кой да му пречи по пътя към попадението за 2:3. 

Последните секудни се оказаха истински кошмар за Барса. Яго Аспас беше намерен н границата на наказателното поле от Хави Галан и с мощен удар разстреля Тер Стеген за крайното 3:3. 

Селта - Барселона 3:3

0:1 - Ансу Фати (5)

0:2 - Серхио Бускетс (18)

0:3 - Мемфис Депай (34)

1:3 - Яго Аспас (52)

2:3 - Нолито (74)

3:3 - Яго Аспас (90+6)

Ето и съставите на двата тима:

Селта: Дитуро, Майо, Айду, Мурийо, Галан, Тапия, Д. Суарес, Солари, Нолито, Аспас, Галярдо

Барселона: Тер Стеген, Мингеса, Гарсия, Лангле, Алба, Бускетс, Фр. Де Йонг, Нико, Гави, Депай, Фати