Атлетико Мадрид и Барселона ще се изправят един срещу друг в полуфиналите за Купата на Краля. Статистиката показва, че каталунците ще се изправят срещу най-големия си кошмар, който единствен е успявал да ги елиминира в турнирна фаза през последните три години, откакто начело на отбора е Луис Енрике.

В последните два сезона и половина Барселона е взел участие в 16 елиминации и единственото отпадане на отбора е, след като той бе отстранен от Атлетико Мадрид на четвъртфиналите на Шампионската лига през миналата година.

„Дюшекчиите“ загубиха първия мач на „Камп Ноу“ с 1:2, но спечелиха реванша на „Висенте Калдерон“ и изхвърлиха каталунците от турнира. Това е единственият момент, в който воденият от Луис Енрике отбор бе изхвърлен от турнир през последните два сезона и половина.

Бомбата избухна на полуфиналите за Купата на Краля

Последният път, в който Атлетико Мадрид и Барселона се изправиха един срещу друг в сблъсък за Купата на Краля на Испания бе през сезон 2014/15, когато каталунците триумфираха. Първият мач на „Камп Ноу“ бе спечелен от Барселона с 1:0. „Блаугранас“ постигна успех и в реванша на „Висенте Калдерон“ с 3:2.

Барселона спечели Купата на Краля през последните два сезона. Това е седми пореден полуфинал за каталунците в турнира.