Тимът на Барселона е имал шанса да привлече младия нападател на Арсенал Габриел Мартинели, но е отказал да го направи и сега съжалява. „Артилеристите“ закупиха 18-годишният бразилец за 6 милиона паунда през изминалото лято. Младокът вече се разписа на четири пъти в Купата на Лигата срещу Нотингам Форест и Ливърпул, а също така добави още три попадения в Лига Европа.

Преди да премине в редиците на лондончани е бил на проби в Манчестър Юнайтед и Барселона по-рано тази година. Според „Mundo Deportivo“ ръководството на Барселона е недоволно от факта, че са изпуснали бразилеца да отиде в Англия.

Преди няколко дни мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп заяви, че Мартинели е „талантът на века“. Сега и съотборникът на бразилеца Давид Луис също се изказа ласкаво за него:

„Виждал съм много таланти, но не и с такъв манталитет“, сподели Луис пред „90min“.

„Няма да кажа кой е най-добрият талант в момента, но този с най-добър манталитет в момента е Мартинели. Особено, знаейки, че е само на 18 години. Той е топ играч, но най-много ме впечатлява това как работи на тренировките“, сподели още защитникът.