Ръководството на Барселона е информирало вече бившия си играч Неймар и баща му и негов агент Неймар-старши, че няма да плати клаузата от 26 милиона евро, която бе предвидена за подновяването на договора му през миналата година.

Според говорителя на клуба Хосеп Вивес Неймар не е изпълнил част от клаузите, предвидени за изплащането на бонуса му.

"В договора му имаше 3 условия. Първото бе да не преговаря с друг клуб преди 31 юли. Второто бе публично да заяви, че иска да изпълни контракта си. Третото условие бе да получи бонуса на 1 септември, като така се постави в невъзможност да премине в друг клуб", заяви Вивес.

Според медиите в Испания общият бонус е бил 40 милиона евро. От тях Неймар е получил 14 в деня, в който е преподписал, а останалите 26 е трябвало да вземе на 1 септември.

На 31 юли в сметката на Неймар-старши трябваше да се влеят тези 26 млн. евро. От клуба обаче депозираха сумата при нотариус до изясняване на ситуацията. От днес чекът отново е на "Камп Ноу".

Барселона и Неймар отиват на съд

Това е ход, с който от Барселона изразяват недоволството си от това, че Ней напусна в посока Пари Сен Жермен. Самият нападател призна, че баща му е бил против този трансфер.