Барселона получи лошата новина с контузията на резервния си вратар Яспер Силесен. И това направи доста интересен казуса пред наставника Ернесто Валверде на кого да разчита да заеме тази роля на холандеца в предстоящите мачове без неговата наличност. 

Преди началото на сезона каталунците разполагаха с цели шестима играчи на този пост. Но дадоха Адриан Ортола под наем на Депортиво Ла Коруня, а Иняки Пеня се контузи в коляното и не е на разположение. И прибавяйки и Силесен в сметката на отсъстващите, сега тимът има само трима на поста. 

Така на твърдия титуляр Марк-Андре Тер Стеген остават само двама младоци като резерви. Това са Хокин Ескиета и Лазар Царевич, които нямат нито един официален мач с червено-синята фланелка. И затова Валверде ще се моли да не се случи нещо с Тер Стеген, защото това може да означава много лоша новина. 

Иначе Яспер Силесен ще е контузен в следващите две седмици, което означава на свой ред, че ще е на линия за мачовете след паузата за националните отбори. Тази негова травма означава още, че и евентуалният му трансфер пропадна, защото никой няма да го вземе контузен.