Голямата звезда на Барселона и световния футбол - Лионел Меси, ще пропусне следващите три седмици на своя клубен тим поради фрактура на дясната ръка. Така аржентинецът няма да бъде на линия за мегасблъсъка с Реал Мадрид в края на настоящата седмицата.
 
За радост геният на Меси успя да се прояви в най-пълна степен в неговите най-силния години и продължава да радва света и до момента. Няма как да кажем, че аржентинецът е от онази категория "чупливи" играчи, които не успяват да напипат верния ритъм заради огромния брой контузии, които ги преследват - така както например е при Гарет Бейл, както в миналото бе при Фернандо Торес или при "Феномена" Роналдо.

Меси се контузва рядко, но все пак и той е човек. Барса обаче се справя на ниво без своя голям играч. 

Как обаче се справя Барса без своя голям лидер? При последната дълготрайна травма на Меси - през 2015 г., когато той пропуска девет двубоя, каталунците спечелиха седем от тях, записаха едно равенство и регистрираха само една загуба. 

Последната голяма контузия на Меси през сезон 2015/2016 г., когато в мач срещу Лас Палмас на "Камп Ноу", "десетката" скъса кръстни връзки на дясното коляно. За радост 

Година след това - на 21 септември 2016 г., в двубой с Атлетико Мадрид получи травма в аддукторите, което го извади от игра за четири седмици. В този период Барса е безгрешна и постига три поредни победи във всички турнири.

От тогава Меси е неизменно на линия за своя клуб. Сега обаче великият аржентинец ще сдаде фронта закратко, като се очаква да се завърне на терена за гостуването на Атлетико Мадрид на "Уанда Метрополитано" на 24 ноември.

Хирург с оптимистична прогноза за Меси

Меси пропуска Ел Класико

 В Италия ликуват: Меси пропуска и двата мача с Интер