Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес не изключи възможността отборът да привлече заместник на контузения Алеиш Видал, каквото право дава Испанската футболна федерация.

Фернандес изтъкна, че опциите пред каталунците не са много и това може да ги спре.

„Контузията на Алеиш ни повлия много негативно и е сериозен удар за целия отбор. Той се представяше много добре в последните седмици“, коментира Фернандес.

„Може да привлечем негов заместник. Не изключваме такава опция и трябва да сме ясни. Трябва много добре да обмислим ситуацията. Не трябва да взимаме нов футболист на всяка цена. На нас ни е необходим играч, който да отговаря на нивото ни на игра и да може бързо да се адаптира, защото сме в хода на сезона. Освен това изборът ни в момента не е много голям“, добави техническият секретар на Барселона.

Барса търси нов десен бек

„Няма смисъл да взимаме футболист, който е свободен агент, защото той няма да има ритъм и ще му бъде необходимо време, а ние не разполагаме с такова. Ако привлечем футболист, то той със сигурност ще отговаря на нашите изисквания и ще може веднага да се включи, за да помогне на отбора“, каза още Роберт Фернандес.  

Луис Енрике избра заместника на Видал