Съставът на Барселона успя да постигне ценна победа с 4:1 при гостуването на Валенсия в един от най-интересните двубои от кръга в Ла Лига. Пиер-Емерик Обамеянг откри в 23-а минута за гостите. Френки Де Йонг удвои в 32-а минута. Обамеянг направи 3:0. Солер успя да намали за домакините няколко минути след рестарта. Педри възстанови аванса на своя тим в 63-та минута след топовен шут и оформи крайния резултат. 

15 снимки

Двубоят започна равностойно, но без особено сериозни положения. Домакините имаха претенции за дузпа в седмата минута, когато изглеждаше, че Роналд Араухо изблъсква в наказателното поле на Барселона Гонсало Гедеш, но бялата точка не бе посочена от рефера Карлос Дел Серо Гранде.

Първият удар в мача изобщо дойде в 16-та минута, но неточно от страна на Обамеянг. В 19-та минута габонецът беше на сантиметри от това да засече центриране на Феран Торес току пред гол линията. 

Пробивът, все пак, беше намерен още в 23-та минута. След извеждащ пас на крилото към Жорди Алба той успя намери движението без топка на Обамеянг, който не сбърка за 1:0. Само две минути по-късно гол на "прилепите" беще отменен заради засада. 

В 32-а минута каталунците удвоиха. След извеждащ пас към Усман Дембеле той успя да върне на дузпата към Де Йонг, който на празна врата не сбърка за 2:0. Само няколко минути по-късно Обамеянг вкара отново след асистенция на Гави. В 42-а минута Карлос Солер отбеляза за Валенсия, но след нова проверка на ВАР съдията отмени попаденията, тъй като имаше нарушение в зародиша на атаката. 

Две минути след паузата Гави показа техника и с хубав удар от дъгата на наказателното поле бе близо до гол, но стражът на Валенсия Мамардашвили спаси. В 52-а минута, все пак, Карло Солер успя да отбележи своето попадение, възползвайки се от подаване на Брайън Хил. В 63-та минута Педри наглед уби всякаква интрига в мача, вкарвайки страхотен гол от над 25 метра. 

В следващите минути домакините имаха шансове за съкращаване на изоставането си в резултата, като Уго Дуро бе доста близо до гол за 2:4 в 74-ата минута, но ударът му с глава бе спасен от Тер Стеген. До края на мача каталунците успяха да задържат аванса си и да се поздравят с важни три точки в битката за топ 4. 

Валенсия - Барселона 1:4

0:1 - Пиер-Емерик Обамеянх (23)

0:2 - Френки Де Йонг (32)

0:3 - Пиер-Емерик Обамеянх (38)

1:3 - Карлос Солер (52)

1:4 - Педри (63)

Ето и съставите на двата тима:

Валенсия: Мамардашвили, Фулкие, Диакаби, Адерете, Гая, Мориба, Гиламон, Солер, Дуро, Гедеш, Хил;

Барселона: Стеген, Алба, Гарсия, Араухо, Дест, Де Йонг, Гави, Дембеле, Торес, Обамеянг;