Барселона най-после има по-голям бюджет за заплати от големия си опонент Реал Мадрид през тази кампания. Това разкриха данните, публикувани от Ла Лига и касаещи възможностите за тимовете от елита да харчат за възнаграждения през кампанията. 

Звезда преподписа с Реал, €1 млрд. го делят от друг клуб

Каталунците разполагат с 507 млн. евро за тези разноски, като станаха първият клуб, който минава психологическата граница от половин милиард по този показател. За Реал тази сума наброява 499 млн. евро. 

Роналдо бесен, иска повече пари от Реал заради Меси

Тази рокада означава, че за първи път от въвеждането на новата схема за разпределение на парите от телевизионните права в Испания, Барса задминава своя голям съперник по този показател. Голямата разлика се дължи в освобождаването на бюджета от огромната заплата на Неймар, който през лятото премина в ПСЖ. 

Кой е злодеят в приказката "Барса и Коутиньо"?

На трето място в тази класация е Атлетико Мадрид е 237 млн. евро,, който постоянно повишава приходите си под ръководството на Диего Симеоне и може да си позволи все повече пари за заплати на звездите си. 

Най-нисък бюджет за футболисти има Хетафе, който може да си позволи под 30 млн. евро за заплати. Това е 18 пъти по-малко, отколкото може да си позволи лидерът по този показател Барселона.