Отборът на Барселона излиза за задължителна победа над Реал Сосиедад в мач от 2-ия кръг на Ла Лига. Срещата може да  наблюдавате в пряко предаване тази вечер от 23:00 часа в ефира на MAX Sport 4 HD.

„Каталунците” започнаха разочароващо кампанията, печелейки само точка при домакинството си на Райо Валекано у дома в първия кръг на шампионата.

В същото време Сосиедад започна обещаващо, записвайки победа, макар и минимална, над Кадис. Футболистите на старши треньора Иманол Алгоасил се наложиха с 1:0 и стартираха новия сезон успешно. Днес обаче ще имат далеч по-труден тест.

Освен че срещат един от претендентите за титлата, домакините ще бъдат и без една от звездите си в лицето на Микел Оярсабал. Както е известно, нападателят е извън терена заради тежка контузия и се очаква да се завърне на терена едва през октомври.

Освен Оярсабал, в лагера на Сосиедад имат още куп контузени в лицето на Диего Рико, Алекс Сола, Карлос Ернандес и Мартин Маркуеланс.

От своя страна наставникът на Барселона – Шави Ернадес, няма да разчита на Серхио Бускетс, който бе изгонен в първия кръг след два жълти картона. Твърде вероятно е в центъра на терена да стартират Френки де Йонг и Кесие, които ще се си партнират с Педри.

Нападението на гостите почти сигурно ще бъде водено от новите попълнения Рафиня и Роберт Левандовски.