Отборът на Барселона е имал интерес към привличането на една от новите покупки на Реал от това трансферно лято - Лука Йович, преди сърбинът да акостира на "Бернабеу". 

Йович премина в състава на "лос бланкос" през това лято от състава на германския Айнтрахт Франкфурт. Нападателят все още се адаптира към живота в Мадрид, въпреки че през миналия уикенд записа първия си старт за "кралете" в официален мач при гостуването на Виляреал. 

Любопитното е, че големият съперник на Реал - Барселона, също е имал аспирации към привличането на 21-годишният стрелец. На "Камп Ноу" са виждали Йович като потенциален дългосрочен заместник на уругваеца Луис Суарес. Трансфер обаче така и не се материализирал, тъй като "блаугранас" не били готови да удовлетворят нито финансовите претенции на Айнтрахт, нито тези на самия играч. 

Отборът на Ернесто Валверде изпитва сериозни проблеми в нападателен план в началото на сезона, след като нито един измежду Лео Меси, Суарес и Усман Дембеле не е на разположение за испанския специалист. В тяхно отсъствие адаптацията на Антоан Гризман се наложи да се извърши доста по-прибързано.