Ръководството на Барселона сложи край на преговорите за подновяването на договора на нападателя Мунир ел Хадади. Те започнаха в началото на септември, но след последната среща каталунците са преценили, че няма смисъл да продължават. 

Агентите на футболиста са поискали финансови условия за клиента си, които според клубното ръководство не отговарят на качествата и позицията му в клуба. Затова нова оферта към него не се очаква и той ще бъде свободен да напусне. 

Юношата на Барса е обвързан само до края на сезона, но може да се стигне до раздяла с него още през януари, стига някой отбор да плати минимална сума за услугите му. Засега и такава опция не се очертава, така че вероятно ще доиграе сезона на "Камп Ноу". 

Мунир изкара последните два сезона под наем, преди да се завърне в родния си тим през лятото. Още тогава се очакваше да бъде продаден, но треньорът Ернесто Валверде прецени да му даде още един шанс. Нападателят се отличи с гол и асистенция в редките моменти, в които играе, но сега се очаква шансовете му за изява да намалеят драстично.