Защитникът на Барселона Алехандро Балде подписа нов договор до лятото на 2028 година. Той говори по темата, като благодари на всички, които са му помогнали да стигне от юношите до първия отбор. 

„В клуба съм от 13 години и имам само хубави спомени. Когато пристигнах тук, когато бях само на шест или седем години, мечтата ми винаги е била да стигна до първия отбор и днес тя най-накрая официално се осъществи. Благодаря на всички хора, които ми помогнаха в този процес. Преди всичко на моето семейство, което е с мен ден след ден. Благодаря ви също, че направихте това възможно и на треньора за доверието, което ми дава всеки ден“, каза Балде, който даде ясно да се разбере, че винаги е мислил да успее да стигне до първия отбор, но също така е наясно с трудността да можеш да играеш на "Камп Ноу". 

"Това е дълъг път, с много работа и жертви и не всички деца могат да изпълнят тази мечта. С труд и усилия и много часове, посветени на това беше възможно да сбъдна тази мечта", каза Балде.  

„Всеки играч има своя собствена история. Номер „3“ е важен номер в клуба. Жерар Пике го носи от 15 години и е легенда на клуба и еталон за всички млади хора. Нося го с невероятно гордост ", добави още талантът на Барса.