Футболистът на Реал Мадрид - Еден Азар разри кога е решил да смени Челси с „кралския клуб“. Белгийската звезда имаше успешен период на „Стамфорд Бридж“, отбелязвайки над 100 гола и печелейки две титли във Висшата лига, два пъти Лига Европа, ФА Къп и Купата на лигата в периода 2012 – 2019 година.

28-годишният Азар не криеше, че иска някой ден да заиграе в Мадрид и най-накрая през това лято той успя да си осигури мечтания трансфер за 100 милиона евро.

„След Световното първенство през 2018 си казах, че трябва да се присъединя към Реал Мадрид. Това обаче не беше възможно и изкарах още една година в Челси и това улесни трансфера ми. Клубът ме разбра и ми позволи да напусна“, сподели Азар пред клубната телевизия на Реал Мадрид.

„Моята мечта винаги е била да играя за Реал Мадрид, най-великия тим в света и аз съм щастлив от този факт“, добави белгиецът.

Той сподели още, че е разговарял с Тибо Куртоа и Лука Модрич преди трансфера си.

„Куртоа винаги ми е казвал, че Реал е най-добрият клуб. Също говорих и с Модрич и получих уверението, че всички искат да ме видят да играя за Реал“, завърши Азар.

Все още обаче самият футболист не е разкрил пълния си потенциал за „лос бланкос“. До момента той има 4 мача, гарнирани с по един гол и асистенция в Ла Лига. В Шампионската лига пък е записал три участия с едно голово подаване.