Нападателят на Реал Мадрид Еден Азар заяви, че се нуждае от подобрение, ако иска да бъде истински „Галактико“ след бавния си старт на сезона, в който все още не е записал попадение или асистенция.

Белгийското крило се присъедини към "Кралския клуб" от Челси през лятото за 88 млн. паунда като звездната покупка на мадридчани след разочароващата им кампания през 2018-19. Азар е считан от мнозина за заместник на напусналия в посока Ювентус Кристиано Роналдо, след като наследи номер 7 от португалеца.

„Все още не съм „Галактико“, трябва да покажа, че мога да бъда такъв“, сподели той пред журналисти преди утрешния двубой на Реал с Брюж от Шампионската лига.

„Всички знаем историята на номер 7 в този клуб и искам да покажа, че мога да бъда най-добрият в света. Искам да дам всичко от себе си, не само в мачовете, но и в тренировките“.

След информации, че е пристигнал за предсезонната подготовка с няколко килограма отгоре, Азар получи травма на бедрото преди старта на сезона и не успя да дебютира официално за Реал преди 14 септември, когато тимът надигра у дома Леванте с 3:2. 28-годишният офанзивен футболист стартира в три мача след това, но е е далеч от най-добрата си форма.

„Мога да се справя по-добре, критичен съм към себе си, но с постоянна работа ще променя нещата. Не всичко е идеално, но сме първи в Ла Лига, загубихме в Париж – тогава не се чувствах на 100%, но сега съм напълно готов да дам всичко от себе си в следващите срещи. Сега не съм контузен и просто се нуждая от попадения, да бъда клиничен пред гола, да правя това, което всеки очаква от мен. Когато започна да вкарвам и да се представям по-добре на терена, всичко ще стане по-лесно. Просто ми липсва този гол или асистенция, за да вляза в необходимия ритъм“, завърши той.

Мадридчани загубиха откриващия си двубой в Шампионска лига срещу ПСЖ с 0:3 и ще се опитат да се реваншират на своите привърженици срещу Брюж на „Сантяго Бернабеу“ във вторник вечер. /БГНЕС