Белгиецът Еден Азар ще бъде сред титулярите за Реал Мадрид при домакинството на Кадис тази вечер в среща от 18-ия кръг на Ла Лига, потвърди старши треньорът Карло Анчелоти. Азар не е бил в стартовия състав на Реал от 28 септември, когато мадридчани загубиха от Шериф Тираспол в Шампионската лига.

Анчелоти заяви, че включването на Еден Азар сред титулярите не е свързано с отсъствието на 6 играчи от състава заради коронавирус.

"Той ще започне от първата минута, не защото имаме липсващи футболисти, а защото работи добре", каза италианският специалист.

"Еден запази мотивацията си, тренира стабилно и заслужава да играе. Първата част от сезона беше лоша за него, защото имаме отлични Винисиус и Бензема, а аз предпочитах да използва Асенсио и Родриго от дясно", добави още Карло Анчелоти.

Хърватинът Лука Модрич, който даде положителен тест за коронавирус в сряда, вече е с отрицателен резултат от нов тест, направен му в петък, но ще остане под карантина.

"Модрич е малко уморен, има температура и няма да играе", обяви Анчелоти и добави, че синът му Давиде, който е негов помощник и също е заразен с КОВИД-19, се чувства добре.