Отборът на Атлетико Мадрид се завърна на победния път, след като надигра с 2:0 като гост тима на Виляреал в двубой от 25-ия кръг на испанската Ла Лига и спря серията си от два поредни мача без успех. Алфонсо Педраса си отбеляза автогол в 25-ата, а Жоао Феликс удвои в 69-ата минута.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

И двата отбора изиграха добър двубой, който бе изпълнен и с много положения, особено пред вратата на гостите. „Жълтата подводница“ завърши срещата с 19 удара по посока на вратата на Ян Облак, който направи редица ключови спасявания.

През първото полувреме Виляреал беше по-активен, но не успяваше да преодолее отбраната на Атлетико.

Резултатът обаче бе открит в 25-минута, когато след центриране на далечната греда Стефан Савич успя с глава отблизо да насочи топката, която след контакт с Алфонсо Педраса влезе в мрежата на домакините за 0:1.

Виляреал пропусна отлична възможност да изравни в 36-ата минута, след като Жерард Морено от близка дистанция не успя да намери вратата. Нападателят насочи топката с глава, вратарят Ян Облак я изпусна, но от голлинията тя беше изчистена от бранител на гостите.

В 69-ата минута Атлетико стигна до втори гол. Жоао Феликс се възползва от грешка в отбраната на Виляреал, като топката беше центрирана в наказателното поле на домакините, където Пау Торес я насочи с глава право към младия португалец при опит да я изчисти. Феликс овладя на гърди и я насочи към десния си крак и със силен удар по земя я прати в мрежата за крайното 0:2.

До края и двата отбора имаха възможности да отбележат, особено домакините, но до нови голове не се стигна и резултатът се запази.

С тази победа „дюшекчиите“ остават лидер в класирането с  актив от 58 точки, с пет повече от  втория Реал, но и с мач по-малко от градски си съперник, когото срещат идния уикенд. Виляреал пък остава седми с 37 точки.