Атлетико Мадрид надви с 2:1 като гост Райо Валекано и вече е само на 2 точки зад Реал Мадрид, който вчера отстъпи с 2:3 у дома на Виляреал. Попаденията за Атлетико отбелязаха Науел Молина и Марио Ермосо в рамките на две минути преди почивката. В средата на втората част Флориан Лежюн от Райо получи червен картон, а Фран Гарсия в 85-ата минута реализира почетното попадение за "пчеличките".

След днешния успех Атлетико има 7 победи от последните си 8 мача в първенството. Райо е на другия полюс и не познава вкуса на успеха от началото на февруари. Отборът на Андони Ираола заема 9-а позиция в класирането с 37 точки.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Райо започна смело, но гостите се възползваха от първите си две положения пред вратата на Столе Димитриевски и поставиха мача под свой контрол. В 22-ата минута перфектна контра на Атлетико, организирана от Антоан Гризман, завърши с гол на Молина. Световният шампион с Аржентина посвети попадението си на Анхел Кореа, който преди няколко дни загуби майка си. В 24-ата минута Яник Ферейра-Караско центрира от корнер и Ермосо заби втори гол за "лос рохибланкос".

Проблемите за Райо Валекано станаха още повече в 62-ата минута, когато Лежюн получи директен червен картон. Френският защитник задържа откъсващия се Алваро Мората и беше изгонен С човек повече Атлетико умело задържаше топката и на няколко пъти пропусна да вкара трети гол.

Макар и поставени в тежка ситуация, домакините намериха начин да направят заключителните минути интересни - Фран Гарсия изненада Ян Облак с плътен удар извън наказателното поле и намали.