Ръководството на Атлетико Мадрид гледа с оптимизъм към преговорите със своя вратар Ян Облак и смята, че ще успее да го задържи с нов договор. Според очакванията в споразумението, което двете страни разискват, фигурира и сериозна откупна клауза.

Среща между Атлетико и агента на Облак заради ПСЖ

Мадридският ежедневник „Марка” твърди, че „дюшекчиите” не се чувстват никак спокойни спрямо условията в настоящия контракт с 24-годишния словенски национал. Срокът на договора е до юни 2021 година, но по-тревожното за столичани е освобождаващата клауза, която възлиза „само” на 100 милиона евро. Атлетико има желание въпросната сума да бъде увеличена на 150 милиона.

Съвсем наскоро Пари Сен Жермен вкара футболните сделки в ново измерение, като плати 222 милиона евро за Неймар от Барселона. Очаква се парижани да продължат с подобни офанзиви и за напред, а това би трябвало да обезпокои доста отбори.

Атлетико не прави изключение и затова преговорите между клуба и Ян Облак вече текат. По-рано това лято „рохибланкос” подновиха споразуменията на други две свои звезди – халфовете Коке и Саул Нигес – съответно до 2024 и 2026 година.