Атлетико Мадрид удължи интригата за титлата в Испания с още няколко часа. "Дюшекчиите" измъкнаха трудна победа в гостуването на Алавес и не позволиха на Барселона да триумфира като шампион без игра. 

Момчетата на Диего Симеоне стигнаха до победата с късна дузпа, като малко преди това изпуснаха друга. Но в крайна сметка взеха трите точки и поне запазиха аванса си пред градския съперник Реал Мадрид. 

Макар да бяха предимно с резервите, мадридчани действаха по-активно и не пестяха сили. Първия шанс за тях пропиля Партей Томас в 19-та минута, когато от изгодна позиция прати топката над вратата. 

До почивката имаше още интересни възможности пред Атлетико, като Диего Коста на два пъти се озова на чиста позиция. Но най-големият му пропуск беше в 42-та минута, когато засече една избита топка, но тя беше в обсега на вратаря и той изби. 

Така почивката дойде без попадения, а развръзката остана за втората част. Коке и Виктор Витоло направиха поредица големи пропуски за мадридчани, докато първият истински шанс за Алавес дойде едва в 65-та минута, но тогава Джон Гуидети стреля от дистанция към лявата греда право в обсега на вратаря и гол не падна. 

Малко след това Атлетико получи първата си дузпа в мача. Тя беше направена от Мубарак Вакасо в 71-та минута, но от 11-те метра доскорошната голова машина Фернандо Торес стреля разсеяно и вратарят изби. 

Само седем минути след това Вакасо направи втора дузпа, като този път игра с ръка в наказателното поле. Този път зад топката застана Кевин Гамейро и не остави съмнение в изпълнението си - 1:0 за гостите. 

В 83-та минута Алавес можеше и да изравни, но ударът на Алфонсо мина на сантиметри встрани от дясната греда. В крайна сметка повече попадения до края на мача не паднаха и "дюшекчиите" се поздравиха с трите точки. В последната минута Анхел Кореа получи втори жълт картон, но това беше всичко в мача и успехът беше за тима му. 

С него в актива момчетата на Диего Симеоне имат вече 75 в актива си, но ако Барселона победи Депортиво Ла Коруня на свой терен, ще триумфира с титлата. Мадридчани все още са с 4 точки пред Реал. Алавес доиграва сезона със своите 41 точки и вече не се бори за нищо.