Атлетико Мадрид продължава да расте от година на година във всяко едно отношение.  „Дюшекчиите“ приключиха сезона с трофея от Лига Европа и с второ място в крайното класиране в Ла Лига.

По отношение на финансовата част, в доклада на „The European Elite 2018“, изготвен от „KPMG“, Атлетико Мадрид се намира на 13-то място сред отборите и е оценяван на 900 милиона евро. Той се нарежда точно зад Борусия Дортмунд.

През последната година Атлетико Мадрид е увеличил стойността си с 14%, което е значително увеличение. Очаква се след една година Атлетико Мадрид да успее да премине бариерата от един милиард.

Въпреки това, Атлетико Мадрид е далече от елита, тъй като Манчестър Юнайтед е оценяван на 3 милиарда и 255 милиона, Реал Мадрид – 2 милиарда 920 милиона, Барселона – 2 милиарда 783 милиона, Байерн Мюнхен – 2 милиарда 552 милиона, Манчестър Сити – 2 милиарда 160 милиона и Арсенал – 2 милиарда 102 милиона.

В допълнение, този доклад подчертава ескалацията му по отношение на мониторинга в социалните мрежи. Атлетико Мадрид надхвърля 22 милиона последователи в Instagram, Twitter и Facebook. В последните две социални мрежи клубът увеличава своето влияние с 24% и е на 14-то място сред най-следваните европейски клубове.