Атлетико Мадрид надви Майорка с 1:0 в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Мадридчани се изкачиха на третото място с 31 точки, докато Майорка остава без победа в последните си осем мача от испанския шампионат и към момента се намира на 17-о място над зоната на изпадащите.


Още в 6-ата минута "дюшекчиите" имаха добра възможност за гол. Анхел Кореа получи в наказателното поле, но разочарова с изстрела си, пращайки топката високо над напречната греда.

Марио Ермосо стреля с глава след центриране на Антоан Гризман в 33-ата минута. Неговият удар обаче също не бе точен и мина над вратата.

В края на първото полувреме Алваро Мората стигна до подаване на Коке, но и неговият шут не намери целта.

Три минути след подновяването на играта Алваро Мората стреля от границата на наказателното поле, но Предраг Райкович се намеси чудесно, за да запази нулевото равенство.

В 54-ата минута отново нападателят на Атлетико Мадрид отправи удар към вратата на Майорка, но той не бе точен.

Десет минути по-късно Гризман стигна до центрирана топка от Марио Ермосо и след удар с глава я прати в мрежата на Райкович за 1:0.

Майорка бе близо до изравнителен гол в 84-ата минута, когато Амат Диедиу стреля от вътрешността на наказателното поле, но топката мина встрани от левия страничен стълб.

В края на редовното време Мемфис Депай направи изненадващ пропуск, като не успя да прати топката в опразнената врата на Майорка.