Ръководството на Атлетико Мадрид осъди феновете на тима, които тази нощ провесиха обесена кукла на нападателя на Реал Мадрид - Винисиус. Тази вечер кралският клуб посреща Атлети на "Сантиаго Бернабеу" в мач от четвъртфиналите на Копа дел Рей, но столицата на Испания осъмна с грозна проява.

Кукла на Винисиус бе обесена от мост в града, а до нея имаше транспарант с надпис: "Мадрид мрази Реал Мадрид". И двата клуба осъдиха случилото се. "Между двата клуба има огромно съперничество, но също така и уважение. Подобни актове са абсолютно отблъскващи, недопустими и срам за нашата общност. Категорично и безрезервно осъждаме действия, които накърняват достойнството на хора или институции. Надяваме се властите да изяснят какво се е случило и законът да спре подобни действия", написаха от Атлетико Мадрид

"Изразяваме най-строго възмущение от този акт на расизъм, ксенофобия и омраза срещу нашия играч Винисиус", написаха от Реал Мадрид. "Такива атаки нямат място в нашето общество", допълниха от клуб, а с подобна позиция излезе и ръководството на Ла Лига.

През септември по време на мач между градските съперници на стадион "Уанда Метрополитано" Винисиус бе жертва на расистки подвиквания от трибуните.

Двубоят между Реал и Атлетико започва в 22:00 часа българско време.