Трансферът на Люка Ернандес в Байерн Мюнхен на практика означава, че старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне ще трябва да направи сериозни промени в дефанзивен план за следващия сезон. Причините затова са, че Диего Годин също напуска „Уанда Метрополитано“, както и Филипе Луис, а бъдещето на Хуанфран в състава все още не е сигурно. На всичко отгоре към Стефан Савич има много сериозен интерес от няколко отбора от Серия А.

Първоначалните планове на „дюшекчиите“ са насочени към привличането на двама леви бека, както и на централен защитник.

За момента Атлетико Мадрид разполага с 80 милиона евро, коити ще трябва да разпредели за привличането на набелязаните от Симеоне играчи.

Основна трансферна цел на „дюшекчиите“ е младият централен защитник Рубен Диаш от Бенфика. 21-годишният футболист може да премине в испанския отбор за сумата от 40 милиона евро.

Другите играчи, които на този етап попадат в полезрението на Атлетико Мадрид за позицията на централен защитник са Манди от Бетис, Джене от Хетафе, Марипан от Алавес и Милан Шкриниар от Интер.

За ляв бек мадридчани избират между Алекс Грималдо от Бенфика, Алекс Телес от Порто, Николас Талиафико от Аякс и Матиас Оливера от Хетафе.

Атлетико Мадрид разполага с 80 милиона евро, за да направи нужните промени в защита и трябва да действа бързо на трансферния пазар, за да си осигури три или четири нови попълнения в тази зона.