Ръководството на Атлетико Мадрид работи усилено върху подновяването на договорите на някои от основните футболисти в отбора и върху плана за следващия сезон. „Дюшекчиите“ предложиха нов едногодишен договор на ветерана Хуанфран, информира „Marca“.

Настоящият контракт на 34-годишния футболист с клуба от испанската столица изтича на 30 юни.

От ръководството на Атлетико Мадрид са предложили нов договор на ветерана, който ще го задържи на „Уанда Метрополитано“ до 30 юни 2020 година.

Предложението към Хуанфран е знак на доверие от страна на треньорския щаб към него. Той има ключове значение за успехите на „колчонерос“ през последните години.

Хуанфран за момента изчаква и е отложил взимането на своето окончателно решение с няколко седмици. За него е важно да се чувства част от колектива, което се случва през последните седмици. Той бе един от футболистите, който направи най-силно впечатление с играта си в първия осминафинален мач от Шампионската лига срещу Ювентус.

Идеята на Хуанфран е да продължи своята кариера в клуба, където е постигнал най-големите си успехи като футболист и с който се чувства напълно идентифициран. Ето защо той не смята да разглежда други оферти на този етап.

Диего Годин и Филипе Луис вече отказаха да останат в Атлетико Мадрид и ще напуснат отбора след края на сезона, когато изтичат техните договори.