Отборът на Атлетико Мадрид спечели с 3:0 гостуването си на тима на Селта в срещата между двата състава от 10-ия кръг на испанската Ла Лига. Успехът дойде след хеттрик на Антоан Гризман (29', 64', 70').

Победата изкачи мадридчани на второто място в испанския шампионат и ги доближи на три точки от градския съперник Реал Мадрид, който по-рано днес направи грешна стъпка при гостуването си на Севиля, завършвайки 1:1.

Срещата започна равностойно, като на моменти домакините имаха известно предимство. Тяхното пропадане започна в 25-ата минута, когато вратарят Иван Вийяр си изпроси нелеп червен картон, събаряйки в наказателното поле играч на мадридчани. Веднага след това съдията посочи бялата точка и Антоан Гризман реализира дузпата, за да даде преднина на своите.

Логично, гостите доминираха след червения картон, но на почивката се оттеглиха с гол аванс. В началото на втората част дори домакините от Селта неколкократно застрашиха вратата на съперника, но силите им не стигнаха да изравнят и скоро допуснаха два нови гола.

Те паднаха в рамките на шест минути, като и в двата случая бяха реализирани от Гризман. При пърия французинът отигра в наказателното поле и прати топката във вратата с помощта на дясната греда, а за второто попадение той бе подпомогнат от резервата Науел Молина.

По този начин мадридчани стигнаха до своята четвърта поредна победа, докато играчите на Селта все оше се лутат в зоната на изпадащите и имат само една победа от началото на сезона.