Шампионът на Испания - Атлетико Мадрид, победи с 4:1 на своя "Уанда Метрополитано" гостуващия тим на Алавес. Изразителната победа на "дюшекчиите" дойде след три гола през последния четвърт час на срещата.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

В 11-ата минута Феликс откри резултата след подаване на Шиме Върсалко. Преднината на мадридчани се запази до 63-ата минута, когато Гонзало Ескаланте изравни за гостите.

Реакцията на "лос рохибланкос" обаче бе мигновена - едва десетина минути след попадението на Алавес, влезлият от резервната скамейка Луис Суарес реализира дузпа, за да даде отново преднина на своите.

Няколко минути след гола на уругваеца Феликс проби добре отляво и намери на броени метри от голлинията Матеус Куня. Бразилецът не успя да се възползва от 100%-овия шанс, но топката се озова на пътя на Феликс, който реализира втория си гол в мача, за да направи резултата 3:1. В последната минута на редовното време Суарес също направи "дубъл" във вратата на Фернандо Пачеко и оформи крайния резултат.

С успеха Атлетико поне временно се изравни по точки с втория Севиля - и двата тима са с по 57, на 12 пункта от Реал Мадрид. Барселона е с два мача по-малко от Атлети и с три точки по-малко на четвъртата позиция.