Лас Палмас поднесе сензация още в първия мач от 12-ия кръг на испанската Ла Лига, побеждавайки Атлетико Мадрид с 2:1. Така отборът от Канарските острови сложи край на серията на „дюшекчиите“ от 6 поредни успеха.

В средата на първата част Родриго Рикелме си освободи място и нанесе силен удар, но Алваро Вайес реагира добре и изби в корнер. Това бе и всичко по-интересно в първите 45 минути.

Лас Палмас стартира ударно втората част и още в 51-вата минута излезе напред. Алберто Морейро намери Кириан, който нанесе прецизен удар по земя и топката влетя в мрежата зад Ян Облак.

Само 4 минути след това Атлетико отговори с удар на Рикелме към долния десен ъгъл, но Вайес спаси и това положение.

Четвърт час преди края на редовното време Лас Палмас отбеляза и втори гол. Мунир Ел Хадади комбинира с Бенито Рамирес, а вторият с хубав завършващ удар покачи на 2:0.

В 83-ата минута Атлетико Мадрид върна едно попадение, след като Рикелме центрира отлично отдясно, Алваро Мората успя да засече от близка дистанция за 2:1.

В добавеното време на срещата Мората можеше да отбележи втория си гол и да донесе точката на своя тим, но уцели напречната греда.

„Лос амарийос“ са девети във временното класиране със 17 точки, докато „дюшекчиите“ са трети с 25, на три изоставане от Реал Мадрид и Жирона.