Барселона отпадна на четвъртфиналите на Купата на краля след загуба от Атлетик Билбао с 2:4 като гост. В редовното време двубоят завърши 2:2, а баските стигнаха до успеха в продълженията на своя "Сан Мамес" след нови два гола. 

Горка Гурусета откри резултата още в 1-ата минута, но каталунците стигнаха до обрат след попадения на Роберт Левандовски (26) и Ламин Ямал (32). В началото на втората част "лъвовете" изравниха чрез Ойхан Сансет. До края на редовното време каталунците можеше да стигнат до успеха, но Ямал на два пъти не успя да вкара сам срещу вратаря. В 105-ата минута Атлетик отново излезе напред след гол на Иняки Уилямс. Крайният резултат оформи Нико Уилямс в 120-ата минута. 

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Домакините поведоха още в 1-ата минута. Топката беше пратена в наказателното поле, където се получи суматоха. Защитата на Барселона не успя да изчисти, от което се възползва Горка Гурусета, който откри резултата. 

Малко след това Гурусета можеше да вкара и втори гол, но прати топката покрай целта. В 20-ата минута Алехандро Балде се свлече на тревата, хващайки се за бедрото. Младокът беше заменен от Ектор Форт, като напусна терена със сълзи на очи. 

В 25-ата минута Барселона изравни. Феран Торес опита да изведе Педри в наказателното поле. Халфът не се поведе добре топката. Защитник на Атлетик се опита да избие, но го направи право в Роберт Левандовски, който протегна крак и вкара за 1:1. 

Шест минути по-късно гостите стигнаха до пълен обрат. Ламин Ямал получи отдясно, освободи си пространство и с плътен удар от границата на наказателното поле вкара за 1:2. В 43-ата минута Иняки Пеня със страхотен рефлекс отрази удар на Гурусета. 

Още в началото на втората част баските възстановиха равенството. Нико Уилямс центрира отляво и намери непокрития Ойхан Сансет, който отблизо с глава вкара за 2:2. "Лъвовете" продължиха да са по-активни и в 55-ата минута удар с глава на Гурусета премина покрай вратата. 

В 64-ата минута Ламин Ямал беше изведен очи в очи с вратаря, но ударът му премина покрай целта. Последваха неточни удари на Нико Уилямс и Ойхан Сансет. В 86-ата минута Ямал отново се озова сам срещу вратаря, но и този път не успя да се разпише. 

Все пак двата тима не успяха да се победят в редовното време и така мачът отиде в продължения. Те започнаха с голям шанс за домакините. Нико Уилямс бе изведен в близост до вратата, но стреля встрани.

В допълнителното време на първото продължение Атлетик отново поведе. Иняки Уилямс получи извеждащ пас пред наказателното поле и отправи удар, който срещна гредата. Топката се върна в ганаеца, който този път не сбърка за 3:2. 

В 111-ата минута Марк Гиу имаше добра възможност да се разпише, но ударът му мина покрай целта. Минута след това Иняки Пеня се намеси решително при удар на Иняки Уилямс. 

В 120-ата минута Нико Уилямс сложи точка на спора с четвърти гол за Атлетик. Нападателят отправи неспасяем удар в левия ъгъл за крайното 4:2.