Ситуацията около евентуалния трансфер на Нико Уилямс в Барселона отново става напрегната и сложна. Според информация от баския вестник „El Correo“, Атлетик Билбао планира да предприеме правни действия срещу каталунския клуб, ако те решат да платят откупната клауза за крилото.

Президентът на Атлетик Билбао, Йон Уриарте, е провел среща с президента на Ла Лига, Хавиер Тебас, на която е изразил намерението на клуба да се противопостави на евентуалната сделка. От Атлетик Билбао смятат, че ако Барселона плати откупната клауза от 58 милиона евро за Нико Уилямс, това ще наруши финансовите правила на Ла Лига.

„Баските“ са скептични относно финансовата способност на Барселона да осъществи трансфера и планират да използват Ла Лига като посредник в разрешаването на въпроса. Клубът от Билбао настоява Ла Лига да прегледа и одобри или отхвърли сделката, за да се увери, че не се нарушават правилата на финансовия контрол.

В същото време Атлетик Билбао се опитва да запази Нико Уилямс с дългосрочен договор, който ще включва подобрени условия. Клубът обаче настоява в новия контракт да не присъства откупна клауза, за разлика от настоящия договор на играча, в който такава клауза е включена.

Тази ситуация поставя допълнителен натиск върху Барселона и наистина ще бъде интересно да се види как ще се развият събитията в следващите седмици.