Отборът на Атлетик Билбао разби Кадис с 4:1 на „Сан Мамес“ в откриващата среща от 20-ия кръг на Ла Лига. По този начин баските се изкачват от седмото място във временното класиране с актив от 29 точки, докато андалусийци са остават в зоната на изпадащите, на 18-а позиция с 19.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Кадис пропиля две ситуации в първите десет минути, играчите на Ернесто валверде се оказаха по-съобразителни и удариха първи чрез Ойхан Сансет, който се озова на удобна позиция в наказателното поле и засече топката с десния си крак, за да открие резултата.

Кадис реши да не се дава без бой в 25-ата минута Гонсало Ексаланте засече в центриране в наказателното поле на домакините и изравни.

Радостта на гостите трая само 10 минути и в 35-ата минута Атлетик Билбао си върна водачеството с нов гол на Сансет.

Домакините вкараха и още един гол преди почивката. Той бе дело на Йерай Алварес, който при изпълнение на пряк свободен удар се откъсна от своя пазач и засече топката с глава, която се заби мощно в левия долен ъгъл.

В 57-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Юри Берчиче не прецени добре намесата си и получи втори жълт и респективно червен картон.

Това не попречи на Атлетик да намери мрежата на Кадис за четвърти път. Нико Уилиямс проби мощно по крилото при светкавична контраатака, пусна към Оян Сансет, а той хладнокръвно реализира своя хеттрик и оформи крайното 4:1.