Марко Асенсио говори пред микрофоните на радиопредаването El Larguero по Cadena Ser, където испанският плеймейкър говори по няколко теми, свързани с „лос меренгес“. Една от тях бе казусът с Еден Азар и всичко, което се случва около белгийския национал на „Сантиаго Бернабеу“ след многомилионния трансфер, който реализира от английския Челси.

Според Асенсио колегата му в халфовата линия е „един от най-добрите“, с които е споделял съблекалнята. „Смятам, че той може да ни даде още много качество през този сезон“, отсече испанецът.

БГНЕС
19 снимки

„Виждам го добре, тъй като самият той тренира много качествено. Искам да го виждам щастлив в Реал Мадрид, но много неща се случват между обичайните дни. Най-вече контузиите. Трудно е да се каже какво става с него. Трябва да го попитате някой ден и може би тогава той ще разкаже всичко. Сезонът продължава да е изключително важен за нашия отбор, а той е футболист с невероятен талант“.

„Еден е един от най-добрите футболисти, с който съм споделял съблекалнята в клуба, а това, което виждам от него във футболно естество може да ни донесе позитиви в резултатите“, акцентира още той.

Асенсио говори и за друг полемичен футболист в отбора на Карло Анчелоти, а именно Гарет Бейл. „Неговият ден е като на всеки един от нас. Той се нуждае да е на 100% физически готов, за да дава същия процент и на игрището. Дал е вече много за Реал Мадрид и виждам, че е готов да помага. Въпреки това трябва да уважаваме решението на треньора за минутите, които му дава. Той е добре интегриран в групата, а всеки познава неговия характер. Нещата не са винаги така, както се пресъздават в обществото“, обобщи Асенсио пред популярното иберийско радио.