Новата звезда на Атлетико Мадрид Саул Нигес, който наскоро се обвърза за девет години с клуба, разкри интересен и дори шокиращ случай за себе си. Той призна, че е бил готов дори да махне бъбрека си, за да не пропуска мачове на тима и да играе футбол. 

През февруари 2015 г., в дебюта му в Шампионската лига, той отнесе ужасяващ удар от Кирякос Пападопулос от Байер Леверкузен и беше изнесен на носилка. Впоследствие се оказа, че бъбрекът му е почти раздробен и не функционира правилно. 

В спешното на Нигес е поставен вътрешен катетър, но това му причинявало невероятен дискомфорт. Той трябвало да получи месец почивка, за да няма усложнения. Но той дори не си и помислял да не играе и въпреки че уринирал кръв, искал да е на терена. Докато един ден не му писнало и не поискал бъбрекът му да бъде махнат. Той направи шокиращата изповед:

"Най-тежко ми беше на носилката, когато лъжеш в очите плачещия ми баща. Казвах му, че нищо ми няма, а той ме гледаше как се гърча от болка. Впоследствие ме оперираха, сложиха ми вътрешен катетър, той помагаше на бъбрека ми да функционира."

"Но създаваше невероятен дискомфорт, трябваше да почивам, а исках да играя. Бях подут, убиваше ме, но проблемът дойде, когато го извадиха. Тогава започнах да уринирам кръв, лекарите искаха да почивам, но аз не."

"Просто ми писна и казах на доктора да маха бъбрека ми. Той не се съгласи и слава Богу. Тогава се срещнах с Херман Бургос (бел. ред. бивш вратар на Атлетико, който пребори рака) и той ме убеди да запазя бъбрека си", сподели Саул Нигес.