Игралият за куп големи отбори в професионалната си кариера Ернан Креспо разкри, че на два пъти е бил пред трансфер в испанския гранд Реал Мадрид. Бившият аржентински нападател е носил фланелките на Ривър Плейт, Парма, Лацио, Интер, Челси, Милан и Дженоа. Той е можел да заиграе и в Ла Лига с бялата фланелка на “лос меренгес”, но обясни защо това не се е случило.

“През 2002 година играех за Лацио и имах разговори с Реал Мадрид и Интер. Всичко зависеше от Роналдо (бившия бразилски нападател - б.р.). Ако той беше останал в Интер, аз щях да се преместя в Реал Мадрид. В крайна сметка той реши да се присъедини към “лос меренгес”, така че аз подписах с “нерадзурите”, заяви пред Ole 46-годишният Креспо.

Няколко години по-късно испанският гранд отново се насочва към аржентинеца.

“До изтичането на договора ми с Интер оставаха 6 месеца и от Реал Мадрид ми се обадиха през януари. Можеше да подпиша с тях, но реших да остана, за да спечеля Скудетото”, обясни Креспо.

Аржентинецът има 3 титли в Серия “А” с Интер - между 2006 и 2009 година. Сред трофеите му е и Купата на УЕФА, която печели през 1999 година като футболист на Парма.